מרחק נגיעה
התחדשות עירונית הפכה לסוגיה מרכזית בתכנון אורבני, כמענה לתופעת צפיפות האוכלוסין הגוברת ברחבי העולם ובישראל בפרט. קרית אונו, המובילה את דירוג ההתחדשות העירונית בישראל, ממוקמת במחוז תל אביב, סמוך לפתח תקווה ורמת גן, עם נגישות תחבורתית גבוהה. למרות שטחה הקטן, העיר מקדמת עשרות מתחמי פינוי-בינוי במטרה להכפיל את האוכלוסייה ולשפר את איכות החיים.
בילדותי בקרית אונו, הרחובות השקטים, השטחים הירוקים והצמחייה שסבבה אותי יצרו תחושה של מרחב שליו, בטוח ומזמין הליכה. עם השנים העיר התפתחה ובתהליך ההתחדשות העירונית נבנו מגדלים רבים ואזורי מסחר. המרחבים הפתוחים שהיו חלק משמעותי כל כך מהנוף העירוני החלו להצטמצם. תחושת אובדן ההליכתיות בעיר עוררה בי את הרצון להחזיר את אותה חוויית ילדות.
הפרויקט מציע חזון חדש לפיתוח ההתחדשות האורבנית בקרית אונו, תוך תכנון בקנה מידה עירוני ומקומי, המשלב קישוריות חדשה וירוקה בין המרחבים הציבוריים המתחדשים והמרחבים הפרטיים – החל מיצירת מערכת נופית, הליכתית ומעגלית בתוך הערים ועד פיתוח מוקדים קהילתיים ומעברים נגישים באמצעות המרחב התלת-ממדי, שישמשו כ'קומה שנייה' לרחוב. התכנון שואף להדגיש את ערכי המשפחתיות וההליכתיות הקיימים בעיר, במטרה לחזק את השכונות המוחלשות, לשפר את התשתיות הקיימות ולהעצים את איכות החיים של התושבים.