מעברים - נופים בתהליכי שינוי
פרויקט הגמר השנה משקף את המורכבות והאתגרים שאיפיינו את שנת הלימודים הזו. בחרנו להגדיר את הנושא באופן פתוח למדי, כדי לאפשר לסטודנטים להתמודד עם מגוון הבעיות שמעסיקות אותם. הסוגיות שעלו השנה באופן בולט, בנוסף לסוגיות ה"רגילות" של משבר האקלים, צפיפות אוכלוסין, וסוגיות מרחביות שונות, הם נושאים של ריפוי, שיקום, מעברי אוכלוסיה ושאלת זהות ושייכות.
שאלנו כיצד אנחנו כאדריכלי נוף מתמודדים עם בעיות אלו? מה הכלים שאדריכלות הנוף יכולה להציע כדי לייצר חזון חדש ולהוביל שינוי? כיצד נשמור ונקדם ערכים החשובים לנו בתחומי הסביבה, הנוף והחברה גם בתקופות חרום?
כל סטודנט בחר סוגייה ומקום/מרחב שמייצגים קונפליקט אחד או יותר בנוף האורבני, הכפרי, החקלאי או הפתוח. נערך ניתוח המציאות הפיסית, אקולוגית, אקלימית, סביבתית, חברתית/אנושית של המרחב הנבחר, נחקר ביטוי הסוגייה והתהליכים המתקיימים בתרחיש "עסקים כרגיל" והוצע חזון שיהווה מנוף לשינוי. הוכנה תכנית אסטרטגית למרחב הנבחר והועמקו הרעיונות למימוש החזון ויצירת השינוי תוך שימוש בגישה המתכללת שלנו כאדריכלי נוף, ומיתוך שאיפה לבחון את גבולות התחום, הממשקים עם דיסציפלינות אחרות, והתייחסות למציאות המורכבת השנה.