אימרסיטי

פרויקט גמר 2023

לטכנולוגיה ישנה השפעה אדירה על העולם. פיתוחים טכנולוגיים משנים את קצב ואורח  החיים שלנו, ומאפשרים לנו מרחבי פעולה חדשים. אנו רואים זאת החל מהמצאת המחשב שהיווה את הצעד הראשון בהקמת העולם הדיגיטלי, דרך מהפיכת המידע של שנות ה80, אשר האיצה תהליכי גלובליזציה, תקשורת והעברת מידע. הפצתם והנגשתם של המחשב הנייד, ואחריו גם הטלפון הנייד, היו קפיצת מדרגה לעבר החיים הדינאמיים שאנו מכירים היום, והם אפשרו לנו לבצע פעולות רבות באופן דיגיטלי, מה שיצר את המציאות המרובדת המכילה מרחבי פעולה דיגיטליים ווירטואליים לצד המרחב הפיזי המסורתי.

עם זאת, פעמים רבות מתקשה הסביבה הציבורית הבנויה להגיב לשינויים טכנולוגיים, מה שמותיר אותה שמרנית ופחות אטרקטיבית. לשם עמידה בסטנדרטים שמציבה עבורנו ההתפתחות הטכנולוגית, נדרשת התאמת מרחבי הפעולה הפיזיים שלנו עבור אורח החיים הדינאמי שאנו מכירים היום, שעתיד להמשיך להתפתח. אם כן, מהו הפוטנציאל של חדשנות טכנולוגית על הסביבה הבנויה, וכיצד ניתן לתכנן בעזרתה מרחבים ציבוריים שיגיבו לשינויים ויתאימו לאופי החיים הדינאמי בעידן הדיגיטלי?

אימרסיטי הינו מרחב עירוני חווייתי משתנה, המתבסס על שימוש בטכנולוגיה מתקדמת של AR. הרובד הווירטואלי שמתווסף לסביבה המוחשית משחרר אותה מהאלמנטים הפיזיים במרחב שאינם הכרחיים לקיומה, והופך את המרחב לרב שימושי ודינאמי. הפרויקט מדגיש את חשיבות המרחב הציבורי בחיים העירוניים ומחזיר את המוטיבציה לצאת אליו ולהשתמש בו. הפרויקט דן בקשר שבין המרחב הציבורי בעיר לתפקוד שלו, ולחוויה שהוא מייצר. האתר הנבחר להתערבות מהווה מיקום מרכזי בעיר חיפה, הנמצא בקרבת מקומות תעסוקה ובילוי (נמל חיפה). אישור מנהור הרכבת שעוברת ברצועת החוף של חיפה, מאפשר תכנון מחדש של האזור, שיהווה אתר אסטרטגי ומרכזי בעיר.

תמצות המרחבים הציבוריים המוכרים לנו לאלמנטים הפיזיים המינימאליים אשר נדרשים לקיום החוויה בחלל, יוביל להמצאתם של חללי פעולה חדשים אשר יהיו יעילים יותר,ויחוו בצורה אחרת ממה שאנו מכירים היום. חללים אלו ישנו את תוכנם מיום ליום, ואת התארגנות הפעילות האנושית סביבם, בהתאם לפעילות המשתנה.

מינימום פיזיות, מקסימום חוויה.

הנחיית עבודה
פרופ' אורח איתן קימל
אדר' דיוויד רובינס
הנחיית מחקר
ד"ר ליאת אייזן
שיילה אוסמנוב
מסלול ארכיטקטורה ובינוי ערים

פרויקטים נוספים בסטודיו