כמה חשוב צל? שיתוף פעולה בין אוניברסיטאי מנסה לענות על השאלה

תחנה מטאורולוגית ניידת בקניון ערים בכפר סבא

תחנה מטאורולוגית ניידת בכיכר הבימה

מחקר שנערך בימים אלה בהובלת פרופ' דוד פרלמוטר מאוניברסיטת בן גוריון ובשותפות עם ד"ר אור אלכסנדרוביץ' מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון עושה שימוש בציוד מדידה ייחודי לצורך כימות רחב היקף של עומס החום ברחובות בישראל בתקופת הקיץ.

הציוד, הכולל מערך נייד של מדי קרינה (רדיומטרים) ותחנות מטאורולוגיות, מאפשר לחשב במדויק את הנוחות התרמית במצבים אקלימיים שונים וברוזולוציה גבוהה ולכמת את ההבדלים המשמעותיים בעומס החום שחש גוף האדם בין תנאי הצללה לחשיפה לשמש בסביבה עירונית. מערך המדידות הייחודי הוקם כחלק ממעבדת המחקר של ד"ר אלכסנדרוביץ' בפקולטה.

צוות של חדשות 12 התלווה לאחרונה למדידות שמקיימים החוקרים בימים אלה בכפר סבא במסגרת כתבה גדולה על נקודות העיוורון האקלימית בתכנון עירוני בישראל. לצפייה בכתבה לחצו כאן.