הסטודנטיות גלי שכנר ושדן ג'יוסי (מנחה רות ליברטי-שלו) זכו בפרסים הראשונים בתחרות בינלאומית של בית ליבלינג ועיריית ת"א

Gali Schechner and Shadan Jayousi_thumb

Gali Schechner and Shadan Jayousi_banner

הפרויקטים הזוכים פותחו בסטודיו אינטגרטיבי של הנתיב למורשת, שימור והתחדשות בהנחיית אדר' רות ליברטי-שלו במהלך סמסטר חורף 2021-22.
הסטודיו עסק באתגר שמציבה הסביבה ההסטורית לציפוף מקיים של ערים, הן מתוך שיח השימור והמורשת, והן מתוך שיח הקיימות. הסטודנטים התבקשו לתכנן תוספות בנייה בנות 2.5 קומות על מבנים הסטוריים נבחרים משנות ה-30' בתל אביב-יפו, כולם משולבים ברקמה הצפופה של העיר.

התחרות התקיימה כשיתוף הפעולה בין מרכז בית ליבלינג ומחלקת השימור בעיריית תל אביב-יפו לבין ארבע פקולטות לארכיטקטורה – אוניברסיטת תל אביב, בצלאל, הטכניון, והאוניברסיטה למדעים במיינץ, גרמניה. קבוצות סטודיו בארבעת המוסדות השתתפו בתחרות, ומרציהן קיימו לאורך הסמסטר סדרת הרצאות בפלטפורמה משותפת.

לתחרות הוגשו למעלה ממאה פרוייקטים מרחבי העולם (ישראל, גרמניה, ברזיל, קנדה, סין ארה"ב, הונגריה, הולנד, דנמרק, שוויץ, אנגליה ודרום קוריאה), מהם כ-60 במסלול הסטודנטים מרחבי העולם. בין המשתתפים היו ארבעה סטודיואים. את שני המקומות הראשונים קטפו הסטודנטיות שלנו, גלי שכנר (מקום ראשון) ושדן ג'יוסי (מקום שני).
ברכות!
אתר התחרות