שחף זכאי, בוגרת המסלול לאדריכלות נוף, זכתה בפרס מטעם Landscape Institute

חף זכאי, בוגרת הפקולטה במסלול אדריכלות נוף בשנת 2020,  ניגשה לתחרות בינלאומית של Landscape Institute שהתפרסמה באתר של IFLA, שמטרתה היתה הצעת רעיונות למרחבים ציבוריים שלאחר הקורונה (Transforming the urban landscape, showcasing a vision for post-COVID-19 streets and spaces). הפרויקט – NATURE WORKS Redefining Urban Workspaces a Framework for Well-Being in Everyday Life – זכה בשתי קטגוריות: במקום השני בשיפוט הכללי של התחרות וכפרויקט נבחר על ידי חברת GreenBlue Urban שנמנתה בין החברות המממנות. מטרת התחרות הייתה יצירת חזון לעולם חדש בעקבות המשבר העולמי, תוך התחשבות בנקודת ההשקה שבין משברי הבריאות, האקלים והמגוון הביולוגי. את הפרויקט הנחו אדר' נוף דפנה גרינשטיין, אדר' נוף צופיה רוזנר-סלע, פרופ" ח טל אלון מוזס, ד"ר נעמה מישר, אדר' דליה קרמר.

בעידן בו שגרת חיינו הולכת ומשתנה ללא הרף, כתוצאה ממשבר הקורונה העולמי – משמעותם של הסגר והבידוד מבהירה יותר מתמיד את השפעתו של המרחב הסובב המיידי על רווחתנו הגופנית והנפשית. בימים אלה, הקרבה למרחבים טבעיים ופתוחים הופכת להכרח ממשי.
הפרויקט Nature Works שואף ליצור שינוי בדפוסי החיים היומיומיים ומטרתו לספק סביבות פתוחות וטבעיות כחלק אינטגרלי משגרת החיים.
סביבות העבודה נמצאות בבסיס שגרת חיינו ועל כן מהוות עוגן עיצובי ואסטרטגיה תכנונית. הפרויקט מציג נקודת מבט חדשה על מרחבי העבודה ומציע לראות בהם מרכיב מפתח ברקמה העירונית – מוקדים קהילתיים פעילים, יצרניים וחדשניים. בבסיס הפרויקט נוכח המעבר מתפיסה של מתחמי תעסוקה מנותקים וסגורים, לתפיסה של 'סביבות חיים' פעילות, טבעיות ובנות־קיימא.
במרחב תפר הירקון, על קו ההשקה בין בני ברק לתל אביב, מוצעת גישה נופית חדשה לחיבור בין המערכות השונות הקיימות במקום, תוך איזון הקונפליקטים ביניהן. מרחבי עבודה וחללי שהייה פתוחים מוצעים במרחב העירוני לרווחת הציבור – ליצירת שגרת חיים מתפקדת, מיטיבה ובריאה. תשתית ניהולית, כלכלית ותחזוקתית מוצעת לתמיכה בקיומו של שלד ירוק מסיבי ברחבי העיר.
כך מנגיש הפרויקט שטחים ירוקים חדשים עבור התושבים אשר חיים כמעט בלעדיהם, ומזמין חיבור מחודש בין האוכלוסיות השונות במקום – מעבר מתפישות חיים דיכוטומיות, לשטח מעורב ומשולב, בו החיבור לטבע ניצב במרכז.