ברכות לד"ר יונתן נתניאן על זכייתו בפרס מארשל

ברכות לד"ר יונתן נתניאן על בחירתו לקבלת פרס מארשל מטעם המחלקה לארכיטקטורה באוניברסיטה הטכנית של מינכן!

הפרס מטעם ורנר קונרד מארשל וקרן ד"ר הורסט קארל מארשל מיועד לעודד מצוינות במדע ומחקר. הפרס ניתן פעם בשנה לעבודת דוקטורט יוצאת דופן במחלקה לארכיטקטורה באוניברסיטה הטכנית של מינכן.

בעבודת הדוקטורט של ד"ר נתניאן תחת הנחיתו של פרופ. תומס אוור, שעליה קיבל הצטיינות יתרה, ד"ר נתניאן חקר את הממשק בין צורה טיפולוגית בקנה המידה של הבלוק העירוני לבין תפקוד סביבתי. יונתן חקר ממשק זה באמצעות מתודולוגיות ממוחשבות שפיתח המסייעות לצמצמם את פער הידע בתחום תכנון עירוני מודע ביצועים סביבתיים. עבודתו הוכיחה את חשיבות תיעדוף השיקולים הסביבתיים הרבים, במיוחד במרחב העירוני, ומציעה מתודות חדשות לשילוב פרמטרים סביבתיים אלה בתהליך התכנון.

כיום ד"ר נתניאן ממשיך לפתח את אותן המתודולוגיות וכן כיווני מחקר אחרים במסגרת המעבדה לחקר ביצועים סביבתיים בתכנון (EPDL), כמרצה בכיר בפקולטה שלנו.

לכתבה המלאה: