יעדי התוכנית
התוכנית לתואר מגיסטר למדעים בעיצוב תעשייתי מכשירה סטודנטים בתחומי המחקר, היצירה והפיתוח בעיצוב תעשייתי, עיצוב מדיה, עיצוב הנדסי והנגזרות המקצועיות, מתוך הממשק שלו לטכנולוגיה ומדע בתחומים כמו: חשיבה עיצובית, עיצוב היברידי, עיצוב מוצרי צריכה, עיצוב ממשקים (UX ו-UI), עיצוב אובייקטים מרושתים (IoT), עיצוב למתארי אתגר, עיצוב מוצרים רפואיים, עיצוב מבוסס פרמטרים ואינטליגנציה מלאכותית, עיצוב וירטואלי, עיצוב מזון, עיצוב חברתי, עיצוב טכנולוגיה לבישה, קראפט דיגיטלי, עיצוב תחבורה, עיצוב בחומרים חדשים, עיצוב לעולם השלישי, עיצוב ביולוגי, עיצוב ימי, עיצוב וחלל, עיצוב ואקולוגיה ועיצוב עתידני.
התוכנית בנויה על אוסף של מעבדות עיצוב פעילות ומבוססת על חברי סגל חוקרים ויוצרים מובילים בתחומם המשלבים ידע מעמיק בתחומי העיצוב, ממשק עם טכנולוגיה חדשה ומחקר במתודה מדעית בשילוב עם פקולטות להנדסה ומדע קיימות בטכניון.
התוכנית משלבת גופי פיתוח מהמגזר העסקי, התעשייתי והטכנולוגי, תוך גיבוש הזדמנויות בתחומי המחקר, הפיתוח והיזמות הטכנולוגית או החברתית.
התוכנית קשובה לזרמים העמוקים של תהליכים המשפיעים עלינו כיחידים, כקהילה וכמארג גלובלי ומתגייסת למתן פתרונות לצרכים חיוניים המתגלים בתהליכי חיפוש פתוחים לעתיד.
התוכנית מהווה ׳צומת מחבר׳ (Hub) של מפגש בין תחומי התמחות ודיסציפלינות שונות, לגיבוש קבוצות מחקר, פיתוח ויזמות מתחומים שונים.
התוכנית מעניקה כלים לעבודת צוות, ניהול חדשנות ומתודולוגיה של חדשנות בתפיסה של חשיבה עיצובית כתשתית תיאורטית ומעשית.
התוכנית מיועדת לסטודנטים בעלי מוטיבציה ויכולות גבוהות המחפשים אתגר מקצועי ואינטלקטואלי ובעלי רצון לקדם את תחומי הידע במקצוע ולחקור לעומק אספקט מסוים של המחקר והפרקטיקה העיצובית.
מבנה תוכנית הלימודים
תוכנית הלימודים מציעה מסגרת של שתי שנות לימוד (או יותר) לתואר שני בעיצוב תעשייתי בנתיב לימודים מחקרי, המוביל לתואר מגיסטר למדעים בעיצוב תעשייתי (M.Sc.) עם תזה מחקרית או תזה פרויקטלית. בשני המקרים על הסטודנטים לצבור 46 נקודות אקדמיות (לא כולל השלמות) על פי החלוקה הבאה:
- מקצועות חובה בהיקף של 17 נק׳
- מקצועות בחירה בהיקף של 9 נק׳
- פרויקט תזה או עבודת תזה בהיקף של 20 נק׳
סטודנטים שאינם מגיעים מתוך התחום של עיצוב תעשייתי ידרשו ללמוד בנוסף מספר מקצועות קדם בהיקף של 3 נקודות.
התוכנית מורכבת משלושה רבדים של קורסים:
מקצועות קדם – כוללים מקצועות בסיס בעיצוב תעשייתי. סטודנטים שלמדו מקצועות אלה במסגרת התואר הראשון יקבלו פטור בעת הקבלה לתואר שני.
מקצועות חובה – כוללים מקצועות שחובה על כל סטודנט המתקבל לתואר שני בעיצוב תעשייתי ללמוד בנוסף למקצועות הקדם.
מקצועות בחירה – כוללים מקצועות הניתנים לבחירה בשתי קטגוריות: א) מקצועות בחירה מתוך התוכנית ב) מקצועות בחירה מחוץ לתוכנית.
מידע על מנחים פוטנציאליים למחקר ותחומי המחקר שלהם מופיע כאן.
להצגת המגוון הרחב של מעבדות מחקר וקבוצות מחקר הפועלות בפקולטה יש ללחוץ כאן.
דרישות קבלה
התוכנית פתוחה לסטודנטים בעלי תואר ראשון בעיצוב תעשייתי (תואר ארבע שנתי ממוסד אקדמי מוכר), או בעלי תואר ראשון (ממוסד אקדמי מוכר) בתחומי עיצוב כמו עיצוב תקשורת חזותית, ארכיטקטורה, עיצוב פנים, עיצוב אופנה, עיצוב תכשיטים, עיצוב קרמי, עיצוב טקסטיל ואמנות וכן בוגרי תואר ראשון בתחומי ההנדסה כמו הנדסת מכונות, הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת מחשבים, הנדסת מזון, הנדסת רכב וחלל ועוד.
ההחלטה על קבלה לתוכנית תתקבל לגבי כל מועמד על פי הישגיו והרקע הלימודי והמקצועי שלו בכפוף לקבלה על ידי בית הספר לתארים מתקדמים. בדרך כלל יתקבלו סטודנטים שממוצע הציונים שלהם בתואר הראשון הוא 80 ומעלה. במקרים חריגים, תשקול ועדת הקבלה של התוכנית קבלת סטודנטים בממוצע נמוך יותר, אך שאינו נופל מ-75 (סף הקבלה של בית הספר לתארים מתקדמים).
ההחלטה על הקבלה תכלול שקלול של המרכיבים הבאים: הצהרת כוונות, קורות חיים, תיק עבודות (פורטפוליו), וגיליון ציונים אשר יובאו לפני ועדת הקבלה של התוכנית. המועמדים המתאימים יוזמנו לראיון קבלה. סטודנטים לתואר ראשון יכולים להגיש את מועמדותם (על תנאי) במהלך השנה האחרונה ללימודיהם, אך יוזמנו רק לאחר שעמדו בתנאים הסופיים הנדרשים.
רישום
לרישום לחצו כאן.
צרו קשר
קרן שטגר, רכזת מוסמכים, בניין אמאדו, חדר 312, 04-8294285, arcgrd@technion.ac.il