כיצד יכולה טכנולוגיה לתרום ליצירת ערים שוויוניות יותר? טכנולוגיה ביקורתית: אורבן טק למען שינוי חברתי

כנס משותף של חוקרים מהאורבן-טק בקורנל טק, המחלקה לארכיטקטורה באוניברסיטת קורנל והפקולטה לארכיטקטורה ותכנון ערים בטכניון

09/06/2021
15:30

המגיפה המתמשכת הדגישה אי-שוויון חברתי רב שנים, אשר מתבטא בדרכים שונות ומייצר קווי שבר מרובים (גזע, מוצא אתני, מעמד או נכות). למרות אי השוויון ההולך וגובר, ומכלול ההולך וגדל של עדויות להשלכותיו השליליות, נותרו חסמים גדולים להבנת הקשר בין נושאים חברתיים מורכבים אלה ותהליכי תכנון. יש צורך גובר בכלים מרחביים יעילים, מבוססי טכנולוגיה, כדי להבין את המנגנונים היוצרים ומפיצים פערים ברחבי העיר.

הכנס יתמקד בממדים המרחבים של אי שוויון בערים ויבחן דרכים לרתום את כוחה של חדשנות טכנולוגית לקידום ערים שוויוניות יותר. ישתתפו בו חוקרים אקדמיים מאוניברסיטת קורנל, קורנל טק והטכניון, עם מתכננים ואנשי מקצוע ממחלקות התכנון בניו יורק ובתל אביב.

אתר הכנס

הרשמה לכנס